Jeg er håndfarver:

Jeg hedder Birgith og jeg er håndfarver. Jeg håndfarver garn i naturmaterialer med planter, jeg samler i naturen og enkelte indkøbte fx. indigo. Herudover håndfarver jeg også med syrefarver. I Unika garn blander vi vores “egne” farver, som alle er inspireret af naturen i Vendsyssel. I butikken har vi et stort og varieret udvalg af plantefarvet og syrefarvet kvalitetsgarn. Alt vores garn er håndfarvet og materialerne hertil er, med enkelte undtagelser, indsamlet i Vendsyssel. Garnets farver og nuancer er tonet af eller efter noget i naturen i Vendsyssel. Året rundt skifter farverne i havet, skoven, engene eller dyrene i landskaberne. Naturen i Vendsyssel er i konstant vekslen med tidløse farver med unikke egenskaber, som bringer det barske og blide, smukke og rå indendørs.

Jeg har en fysisk butik i Tuen, lige midt imellem Skagen, Hjørring, Frederikshavn og Hirtshals.

Her bor jeg midt i den dejligste natur med kort afstand til skov og strand.

Unika Garn - rigtigt håndværk - personlig service:

I Unikagarn sælger jeg mit håndfarvede garn og andre garnrelaterede ting. Her får jeg gode muligheder, for at hjælpe med at finde det helt rigtig garn til netop dit drømmeprojekt. I butikken afholder jeg strikkecafé den sidste torsdag i hver måned. Her er der rig mulighed for at møde andre strikkere og hæklere og blive inspireret til nye strikke projekter.

Jeg håndfarver garn i naturmaterialer:

Plantefarvning er en virkelig dejlig proces som giver nogle meget fine farver, der kan kombineres på kryds og tværs. Jeg farver i små mængder af den enkelte farve hvilket givet er unikt produkt. Hvert eneste fed garn har været flere gange igennem mine hænder. Det betyder, at du får et unika produkt. Og jeg får mulighed for at yde en personlig service. Du skal huske at købe nok garn til dit projekt, da jeg ikke kan ramme helt samme tone igen. Der er 400 – 500 g garn i hver batch, så der er nok til en bluse eller trøje i samme indfarvning.

Syrefarvning:

Syrefarvning benytter jeg fordi jeg også gerne vil strikke sjaler, strømper og bluser med et mere varieret udtryk. Her “maler” man farven på det enkelte fed garn, så garnet kan blive meget spraglet. Med få eller mange forskellige farver i de enkelte fed. Når jeg syrefarver er der oftest kun 3-4 fed garn i samme indfarvning. Så også her får du et unikaprodukt. Og nå ja, så er jeg bidt af garn og strikker eller hækler ved enhver lejlighed.

Håndfarvet garn til dig

 

Du kan bl.a. følge mig på Instagram og Facebook

På Instagram profilen "Unikagarn" og på Facebook profilen "Unika Garn" viser jeg seneste nyheder og annoncerer nye arrangementer i butikken

 

 

Facebook
Instagram
Unikagarn